7 oktober 2024

Werkzaamheden Warmtesysteem Westland in volle gang

Met trots werken we verder aan een duurzamere toekomst. De werkzaamheden aan het warmtenetwerk van Aardwarmte Polanen hebben een succesvolle (her)start gehad met een zeer soepel verlopen intrekoperatie van 2 boringen. De ingetrokken leiding heeft een lengte van 258 meter. En dat keer 2: een aanvoer- en een retourleiding op hetzelfde tracé. Deze leidingen sluiten aan op het tracé dat vanaf de bronlocatie Polanen komt en richting Poeldijk, Monster en 's Gravenzande gaat. 

locatie Polanen intrekken

Regiodekkend warmtesysteem

Hiermee is weer een belangrijke stap gezet in de ontwikkeling van een regiodekkend warmtesysteem. Dit netwerk gaat een grote bijdrage leveren aan de verduurzaming van de regio Westland en het verminderen van de CO2-uitstoot. Aardwarmte Polanen gaat in de komende 2 jaar ruim 20 glastuinbouwers van warmte voorzien.   
Deze werkzaamheden geven overlast voor de omgeving; veel aanliggende bedrijven moeten laden en lossen in het gebied waar we aan het werk zijn en continu bereikbaar blijven. Maar door de goede samenwerking met bewoners en bedrijven in de buurt, hebben we de werkzaamheden naar tevredenheid kunnen afronden. 
 

polanen intrekken leidingen

BouwApp

Het project op de voet volgen?  In de bouwapp worden alle werkzaamheden op tijd gemeld - WNW Polanen. 

intrekken warmteleidingen Westland